Регистрация

Пълнени домати с каперси и аншоа



Пълнени домати с каперси и аншоа
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1269

Кошнички от домати с ароматни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.07.2018

Пълнени домати с хлебни трохи и много съчетаващи се аромати готвят Лора и Стоян като правят доматени кошнички с дъх на аншоа, каперси, чесън и мента и плънка от хлебни трохи.

Готвенето започва с издълбаването на доматите с чаена лъжичка. След това получените кошнички се покапват със зехтин, посоляват се и се оставят настрана да пуснат водата си. Хлябът се смила на трохи в блендер. Трохите се покапват със зехтин и се запичат на 180 градуса за 5-7 минти до позлатяване. Охлаждат се и се пресипват в купа.

Към трохите се добавят наситнени мента, магданоз, каперси и аншоа. Обогатява се с намачкан чесън и малко оцет, разбърква се всичко заедно и с получената смес се пълнят доматите. Сервират се с украса от пресни листенца.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта