Регистрация

Пълнена яребица с ориз и бекон

Пълнена яребица с ориз и бекон
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1213

Печени яребици с масло и оризова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яребици
  • 2/3 ч.ч. ориз
  • 300 г бекон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер на вкус
  • 2 ч.ч. вода, пилешки или зеленчуков бульон
  • 80 г масло
  • 30 мл зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. мед
  • 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете зехтина с червения пипер, намачкания на паста чесън, меда и сол и пипер. Намажете с получената паста добре почистените яребици вътрешно и външно. Оставете настрана.

2. Бекона нарежете на кубчета и запечатайте на сух тиган. Извадете в отделна чиния.

3. Към отделилата се мазнина от бекона добавете олиото. Запържете в него наситнения лук, добавете наситнения морков и гответе няколко минути.

4. Измийте ориза през цедка под течаща вода и изсипете в тигана. Щом стане стъклен, налейте водата и гответе на умерен огън докато я абсорбира. Овкусете със сол и пипер, добавете бекона и махнете от огъня. Разбъркайте.

5. С получената плънка напълнете птиците и зашийте или фиксирайте коремние отвори с клечки или шишове.

6. Част от маслото набутайте под кожата на яребиците. Поставете ги в тава с гърдите надолу, а отгоре сложете останалото масло.

7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за коло 1 час.

8. Поднесете с отделилия се сос в тавата.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта