Пълнена гъша шийка с ориз
Варен врат от гъска с ориз и магданоз.
Необходими продукти:
- 1 гъша шийка
- 4 с.л. ориз
- 1 връзка пресен магданоз
- сол и черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
1. Подберете внимателно гъшата шийка. Нека е максимално голяма и с все кожата и знайте, че колкото повече кожа има по нея, толкова по-добре.
2. Изчистете от перушината и останалите малки перца и косъмчета по нея. Проявете прецизност.
3. С пръсти отлепете кожата и подкожната мазнина от месото, но без да късате кожата или да я махате от шийката. Ще ви трябва като естествена торба.
4. Сварете ориза до полуготовност и го смесете с наситнения магданоз.
5. Напълнете получения в шийката джоб с тази смес и завържете с конец от двете страни, за да не изпадне.
6. Кипнете подсолена вода и сложете в нея зърната черен пипер. Пуснете шийката да ври на умерен до слаб огън за 1-1:30 часа.
7. Извадете, отцедете, охладете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ