Регистрация

Пъдпъдъчи яйца по китайски

Пъдпъдъчи яйца по китайски
Лесно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 1070

Мариновани варени яйца със соев сос, джинджифил и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 пъдпъдъчи яйца
  • 100 мл соев сос
  • 100 мл приготвен черен чай
  • 5 грама джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 2-4 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете пъдпъдъчите яйца.

2. Смесете в касерола соевия сос и черния чай. Сложете да се подгряват.

3. Рендосайте на ситно ренде джинджифила и наситнете чесъна. Добавете ги заедно с черния пипер при соса и засечете 3 минути след като заври.

4. Обелете яйцата и ги сложете в купа. Залейте с врелия сос и приберете в хладилник за 1-2 часа.

5. Извадете яйцата от маринатата и ги подсушете. Сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта