Регистрация

Протеинов кекс без брашно



Протеинов кекс без брашно
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2981

Фитнес десерт с протеин, яйца и червен боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Протеинов сладкиш за трениращи прави Миро в канала Готвене за начинаещи, показвайки един полезен кекс без брашно, замесен на основата на червен боб. Не се притеснявайте - не се усеща бобен вкус, когато хапвате своето домашно протеиново барче. Това е храна за сила и енергия с приятен вкус и е идеален заместител на тортите.

Консерва червен боб се изсипва в цедка и се измива под течаща вода. Зърната се прехвърлят в купа и се намачкват с преса. Може да се навлажнят с 1-2 с.л. мляко, за да се получи пюрето по-лесно. Останалите продукти се смесват в чопър, а фурната се включва предварително, за да загрее добре на 170 градуса. В купата на чопъра влизат 2 яйца, 30 г какао на прах, 2 с.л. бакпулвер, 2 с.л. кокосово масло, доза протеин на прах с вкус по избор и един банан. Можете да го замените със захар, меласа или сироп от агаве - подсладителят е по избор. Всичко това се върти до хомогенност заедно.

Съдържанието на чопъра се прехвърля при намачкания боб, смесва се нежно с шпатула и се пресипва в намаслена тава, покрита с хартия за печене. По желание можете да поръсите с ядки. Готви се в добре загрялата фурна за 30 минути. А после - хапвайте в рамките на 3-4 дни, защото се разваля бързо. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта