Регистрация

Пролетни рулца с кори за баница



Пролетни рулца с кори за баница
Средно   |   Порции 15 броя   |   Видяна: 3804

Домашни пролетни рулца с пилешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Побългарени пролетни рулца от кори за баница с плънка от пилешко филе с лук, моркови и чушки показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Ако желаете да направите пролетни рулца вкъщи или пък да поднесете различни банички с месо, тази рецепта определено ще свърши добра работа. Ако пък искате да се придържате към азиатските традиции, можете вместо кори за баница да си купите оризови кори, с каквито традиционно се правят пролетни рулца. За тяхното завиване ще обясним най-долу в материала.

Първо се прави плънката като месото се реже на кубчета, лука - на ситно, а чушката, моркова и лютото чушле - на тънки лентички. Нарязва се косо и стрък-два пресен лук. Сгорещява се олио в тиган, запържва се месото до побеляване, добавят се зеленчуците, овкусява се със сол, пипер, кимион, къри и кориандър на прах и се готви 10-тина минути. Добавя се пресния лук и се снема от котлона.

Кори за баница се разполовяват, три от краищата се мажат с разбит белтък, а в четвъртия се разпределя част от плънката и се завива на руло. Следва да залепи с още малко разбит белтък и рулцето е готово да се подреди при своите събратя в тава, застлана с намазнена хартия за печене. Когато всички са готови, се мажат с олио, поръсват се със сусам и се пъхват в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 15-тина минути. Покафеняващата коричка показва, че са готови. Можете да ги поднесете със сос по желание.

Ако искате да използвате оризови кори, взимайте всяка от тях, накисвайте за 30-60 секунди в купа с вода, за да омекне и след това завивайте баничките. Фактът, че корите са кръгли не бива да ви притеснява. Когато загънете страниците навътре, пролетните рулца отново ще придобият традиционната си форма.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта