Регистрация

Пролетна супа с тиквички и чесън



Пролетна супа с тиквички и чесън
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1367

Млечна супа с тиквички и пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.04.2018

Лека млечна супа с пролетно настроение правят Лора и Стоян, за да предложат диетичен обяд за бързо прихапване, от който можете да си направите по-голямо количество и да приберете в хладилника и за друг ден. Малко калории, полезни зеленчуци, но и чеснов дъх съчетава тази супа в опит да убеди, че е идеалната рецепта.

Пресен лук и пресен чесън се наситняват, а голямо количество тиквички се белят и рендосват. Сгорещява се масло в тенджерка и в него се запържват лука и чесъна за 2-3 минути. Добавят се рендосаните тиквички и се похлупва с капак. Готвят се на умерен огън 15-тина минути, като се разбъркват, за да не загорят.

Тиквичките се овкусяват със сол и пипер, добавя се лъжица брашно, а след това се налива мляко и зеленчуков бульон. Оставя се да къкри още 15 минути. После разбиваме два яйчени жълтъка и ги темперираме с черпак от бульона на супата. Наливаме на тънка струя в чорбата, разбъркваме и е готова за сервиране. Можете да поднесете с лъжица кисело мляко, заквасена сметана или наситнен копър, за да се получи поредната щура комбинация от класическото трио - тиквички с копър и чесън. Е, този път на супа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта