Регистрация

Пресни картофи с варени яйца и репички



Пресни картофи с варени яйца и репички
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1098

Картофена салата с яйца, краставица, пресен лук и репички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.04.2018

Пресни картофки на пара със зеленчуци и сметанов сос готвят Лора и Стоян, за да представят пролетен прочит на обичаната картофена салата без месо, в която се настанява свежестта на репички, краставица и пресен лук, създава се допълнителна питателност от добавката на варени яйца и неустоима профирност от заливката със заквасена сметана, майонеза и пресен копър.

Приготовлението започва с поставяне на измитите малки картофчета в съд за готвене на пара. После ги забравяме за известно време, през което вършим останалата работа по направата на предястието. Яйцата се сваряват до твърдост - около 8 минути след завирането на водата. Обелват се и се нарязват на лентички или полумесеци. На кръгчета режем краставицата, репичките и пресния лук. Копъра наситняваме.

Сварените картофки се оставят цели, а по-големите от тях се нарязват на едро - целта е парчетата цели картофчета и нарязани да са сравнително еднакви. Изсипват се в купа, добавят се краставицата, репичките и лука. В друг съд приготвяме дресинга като смесваме майонеза със заквасена сметана и половината от копъра. Подправяме със сол и пипер, изливаме соса върху салатата и разбъркваме. Прехвърляме в индивидуални порции и поръсваме с остатъка от наситнения магданоз. Не е най-красивото на вид ястие, но е вкусно и свежо.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта