Регистрация

Предястие с пикантен карфиол



Предястие с пикантен карфиол
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1157

Печен карфиол с пикантен сос и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Карфиол на фурна се готви в Tasty, а после идват и предложения как да се поднесат пкантните зеленчукови розички - дали на хапки, като салата, увити в зелени листенца или като постен сандвич в компанията на още зеленчуци, сос и хлебче от вид по избор. Което и да изберете - важно е да си направите основата - карфиолените цветчета.

Прво глава карфиол се разделя на розички. Те се овалват в смес от сол, пипер и чесън на прах с разтопено масло, лют сос и доматено пюре. Следва да се прехвърлят в тава и да се запекат за 20-тина минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Оставете да се охладят за 5 минути.

После по желание сервирайте с лимонови резени за покапване като салатени хапки. Можете да увиете в питка (арабска, тортила или друг хляб по желание), като комбинирате с пресни домати, авокадо, царевица от консерва, червен лук, кисели краставички и каквото ви хрумне и имате под ръка. На финала можете да покапете с нахутен сос или, ако не държите ястието да е постно, с млечно-чеснов сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта