Регистрация

Практични трикове с лимони



Практични трикове с лимони
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1758

Трикове за дома с лимони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Освен кисел плод, с който се подправят много риби и морски дарове, салати и предястия, коктейли и чайове, лимонът е домашен помощник. В светлината на добрия дух в кухнята го виждаме във видеото на канала lifehacks, където цитрусът играе ролята не на овкусител, а на прятел на всяка жена, домакин или домакиня. Защото се оказва, че се включва добре в чистенето, ароматизирането и разкрасяването. Тук вкусът не е от значение, затова можете да впрегнете стари и негодни за хапване лимони да ви помогнат в работата. В клипа ще научите:

1. Как лимонът може да почисти хромираните повърхности. Ако се чудите кои са те - става въпрос за смесителите на мивката и душа, врътките на кранчетата и дори бутона на тоалетната. По тези повърхности най-често се наслоява котлен камък или се отлагат пръски от мазнина. Киселинният характер на лимона разгражда мазните петна и микрочастиците, наслоили се от водата. Просто натъркайте с лимон или с вътрешността на кората му мястото, оставете да подейства 10-тина минути и след това избършете с хавлиена кърпа и малко натиск.

2. Лимоновият сок пречи на варените или печени оризови зърна да се слепят. Там киселината влияе на нишестето. Няколко капки лимонов сок ще превърнат слепения ориз в идеалната пръхкава гарнитура. Не слагайте много, защото вкусът ще стане натрапчив.

3. Дъската за рязане често попива аромати на зеленчуци и особено лук и мазнини, ако направите грешката да режете на нея колбаси или сирена. Отново киселината на лимона е склонна хем да премахне лошия мирис, хем да разгради мазните полипи. Натрийте дъската хубаво с лимон, изчакайте малко и отмийте с топла вода.

4. С лимон можете да обтривате кожата на лицето си ежедневно, а 5 минути след това да имивате със студена вода. Ако го правите сутрин, ще установите колко по-сияйна и отпочинала е обикновено морната ви физиономия. Все пак плодът е богат на една от най-важните за кожата съставки - витамин С.

5. Можете да освежите дъха си с лимонов сок така, както го правите с вода за уста. Хубаво е да знаете това за всеки случай. Все пак лимони се продават почти навсякъде.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта