Регистрация

Постно зеле с грах на тиган



Постно зеле с грах на тиган
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1056

Задушено зеле с домати и грах.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Зеле Сабзи - това е азиатска рецепта с индийски акцент. И като такава, се базира на употребата на много подправки, стабилно количество люти добавки, специфични аромати и липсата на животински продукти. Лесно приложима е и в българската кухня, а екзотиката ѝ позволява да сервираме нещо вкусно, различно и нискокалорично на трапезата. Ето как я приготвят в канала Всегда Вкусно.

Първо се нарязват продуктите на заготовки - чесънът и джинджифилът на ситно, лукът и зелето - на тънки полумесеци, доматите - на кубчета, лютите чушлета - на кръгчета. Следва в тенджера да се сгорещи мазнина и да се запържат зърна ким, лютите чушлета и дафинови листа. След по-малко от минута се добавят джинджифилът и чесънът, а след тях е ред на лука. Две минути готвене и идва овкусяването с лют пипер (ако ви притеснява, че ще стане твърде пикантно, го пропуснете), кориандър на прах, куркума и смлян ким. Добавят се доматите, грахта и зелето и се разбърква. Оставя се под капак за 15 минути.

Почти готовата манджа се овкусява с гарам масала (ако нямате - пропуснете) и се поръсва с листа пресен кориандър или магданоз. Готова е за хапване - подходяща както за гарнитура, така и за основно. Списък с продуктите и стъпките на готвене можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта