Регистрация

Постно задушено зеле с лук и доматено пюре

Постно задушено зеле с лук и доматено пюре
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 864

Постна манджа със зеле в тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 глави лук
  • 3-4 с.л. олио
  • 3 моркова
  • 1,2 кг зеле
  • 1 с.л. сол
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • 1,5 с.л. захар
  • копър за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на тънки полумесеци, зелето - на лентички, а морковите рендосайте.

2. Сгорещете олиото в голяма тенджера. Запържете лука на умерен огън за няколко минути до прозрачност.

3. Добавете зелето и гответе още няколко минути като периодично разбърквате. Щом омекне, вкарайте в тенджерата половината от зелето.

4. Посолете и бъркайте докато обемът му се намали така, че да можете да добавите и останалата част. После пак оставете да се поготви като разбърквате чат-пат.

5. Щом зелето се разбърка добре и пусне вода, захлупете с капак и оставете да се задушава 10 минути.

6. Открехнете капака, добавете доматения концентрат и захарта и разбъркайте. Захлупете за още 5 минути.

7. Очаква се зелето да е готово. Опитайте на соленост и твърдост. Ако всичко е наред, можете да махнете от котлона.

8. Поднесете като гарнитура или леко основно с поръска от наситнени листенца пресен копър.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта