Регистрация

Постни кюфтета от овесени ядки

Постни кюфтета от овесени ядки
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2920

Овесени кюфтета с гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1/2 ч.ч. гореща вода
  • 4-6 гъби
  • 1 картоф
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • връзка магданоз
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Залейте овесените ядки с врялата вода и оставете в съд под капак за 30-тина минути докато набъбнат.

2. През това време обелете лука и картофа и ги рендосайте. Гъбите почистете и нарежете на малки парченца. Магданоза и чесъна наситнете.

3. Смесете продуктите от точка две, добавете набъбналите и отцедени от водата овесени ядки и овкусете със сол и пипер. Разбъркайте.

4. Сгорещете олиото в тиган. Взимайте със супена лъжица от сместа и изсипвайте в мазнината. Пържете една минута и обърнете. Намалете огъня на умерен, пържете още 1 минута и пак обърнете. Гответе още 5 минути. Чак след това извадете. Опитайте първото кюфте дали е сготвено отвътре. Ако има проблем, коригирайте времето за готвене и температурата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта