Регистрация

Постни катофи със зелен фасул

Постни катофи със зелен фасул
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 912

Задушени картофи в доматен сос със зелен фасул, лук, чесън и чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 5 с.л. олио
  • 1 голяма сочна червена сладка чушка
  • 400 г замразен зелен фасул
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. суха мащерка или друга суха билка по желание
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 50 мл соев сос
  • 200 мл доматен сос
  • 200 мл вода
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, чесъна наситнете, чушката нарежете на лентички, картофите обелете, измийте, разрежете на четвъртини и след това на кубчета колкото хапка.

2. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и изсипете картофите. Гответе при периодично бъркане 10 минути докато хванат коричка.

3. Добавете замразения фасул и след няколо минути - чесъна, лука, чушката, сол, пипер и суха подправка. Гответе още 10 минути при периодично бъркане.

4. Сипете соевия сос и доматения сос в ястието, бъркайте и гответе няколко минути. Залейте с водата (добре е да е топла и дори вряла) и щом кипне, сложете капак и оставете да се готви 5-6 минути.

5. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта