Регистрация

Постна супа с домати и авокадо



Постна супа с домати и авокадо
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1211

Веганска доматена супа с чесън, лимонов сок и кубчета авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.09.2017

Доматена супа - ястие, което не е по вкуса на всеки, особено щом кажем, че правим студена супа от пресни домати. Но и в тази рецепта си има чар, ако човек е на диета и иска да хапне наистина малко калории и много полезни вещества в една чиния. Приготвя се лесно, защото няма термична обработка. Единствено по желание можете да я приберете в хладилника, за да бъде още по-ледена при сервиране. Но е добре да я увиете със стреч фолио, за да не омирише чесъна в нея целия ви хладилник.

Първо доматите се пюрират, а след това се прецеждат, за да стане пресния зеленчуков бульон наистина гладък и апетитен. Към тях се добавя лимонов сок, наситнен кориандър, зехтин, сол и пипер. Можете да хапвате просто така, но ще ви е доста по-вкусно, ако си сложите и от останалите предложения на Лора и Стоян. Чесънът изисква да нямате скорошни срещи с хора или да се постараете да освежите дъха си много добре. Лютотот чушле пък се харесва само на любителите на пикантните вкусове. Що се отнася до авокадото - то май би допаднало на всички. А пък кориандъра - просто трябва да си го намерите в хранителната верига, защото не навсякъде го има.

И когато смесите всичко това в голямата купа, вашата лятна супа от домати е готова. Ако планирате да се наядете с нея, май ще ви трябва хляб.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта