Регистрация

Постен ориз с гъби



Постен ориз с гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1816

Постни гъби с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Постно и лесно основно, подходящо за обяд или лека вечеря показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Задушените гъби с ориз в тенджера се приготвят за броени минути, а после има топло и вкусно хапване. С малко продукти, малко време за направа, малко калории и много аромат ястието е готово.

Лукът се наситнява, гъбите се почистват и режат на едро, а оризът се измива през цедка. В тенджера се сгорещява на умерен огън олио, в него се запържва лукът, добавят се гъбите и се задушават под капак. Овкусява се със сол и пипер, добавя се оризът и се готви още няколко минути при непрестанно бъркане. Наливат се смлени домати от консерва или доматен сос и вода. Остава да се добави дафинов лист и черен пипер. После ястието се оставя да къкри до абсорбирането на водата.

На финала можете да фиксирате вкуса със соев сос, както и да добавите още пипер при необходимост. Въпреки че ястието е постно, по-добре го хапвайте топло. Можете да поръсите с копър, магданоз или и двете. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта