Регистрация

Понички Окинава стил - подобие на родните бухти



Понички Окинава стил - подобие на родните бухти
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1318

Азиатски понички от бяло брашно с вкус на зелен чай или канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Понички Окинава стайл - пържени тестени хапки, приготвени по метод, който се използва отдавна в островната японска префектура. Но светът едва ли зане, че нашите баби така са правили любимите на внучетата си бухти едно време, без дори да подозират, че на другия край на северното полукълбо това е кулинарна традиция. Да - става въпрос за пържени тестени хапки, с които можете да закусите или да поднесете като десерт.

В купа се разбиват две яйца, добавя се 2/3 ч.ч. захар и 1 с.л. олио. Бърка се до сравнителна хомогенност. Във видеото готвачът работи на ръка, но в началото можете да ползвате и миксер за по-бързо. Следва да смесите 1 и 1/2 ч.ч. брашно с 1 с.л. бакпулвер и да пресеете при мокрите съставки. Вече с дървена лъжица тестото се дозамесва докато стане гладко и бучките се разпаднат.

Сгорещява се олио и с намазнени ръце от тестото се оформят топчета. Пържат се на маслена баня за по 6 минути на умерен огън. Вадят се в съд, застлан с домакинска хартия. А след това можете да импровизирате с украсата - да смесите пудра захар с канела или зелен чай и да оваляте хапките или съвсем да побългарите традицията като първо с пош вкарате по малко мармалад в сърцевината и след това поръсите с пудра захар за разкош. Ако искате по-здравословен завършек - покапете с мед.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта