Регистрация

Плоско телешко кюфте тип плескавица



Плоско телешко кюфте тип плескавица
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 913

Сръбски кюфтета от телешко с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Модата на плескавиците обзе и българския вкус преди повече от десетилетие, а днес мнозина обичат да си хапват дебелото, сочно и апетитно подправено кюфте като основно ястие. Да се направи тази храна дори и в домашни условия, където все пак има контрол над качеството на продукти, не е толкова сложно, но изисква доза майсторство. Какво е то - показват в канала Всегда Вкусно.

Първо каймата се прехвърля в купа, осолява се и се замесва с вода, за да придобие правилната консистенция. Точните съставки можете да видите ТУК. Следва да се прибере в хладилник за едно денонощие. И чак след като месото се е хидратирало идеално, се добавят подправки на вкус. Освен традиционните чесън и черен пипер, можете да добавите кимион, кориандър на прах и лют пипер, за да си замиирише на типичното сръбско ястие. Естествено - вкарайте в сместа наситнен лук, а по желание можете да импровизирате с парченца шунка или бекон, както и кашкавал или друг вид жълто сирене. Знайте обаче, че ако не са добре наситнени, се разваля текстурата на грамаданското кюфте и има шанс да се разпадне.

На следващ етап е майсторството. От каймяната смес трябва да се оформят кюфтетата. Как се прави това - гледайте във видеото по-горе. И на финала остава да ги изпечете на намазнен грил тиган, барбекю, скара или друг наребрен уред за печене. По 5 мин. от страна на умерен към силен огън са достатъчни. А после поднесете своята домашна балканска скара с любимата гарнитура и подходяща напитка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта