Регистрация

Питка с шунка и кашкавал



Питка с шунка и кашкавал
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 2312

Пълнен хляб с шунка и чедър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Идеята да си направим домашен хляб от готово тесто за пица е страхотна за всички, които не обичат да месят. Хрумката да се направи реден хляб стил пица, който може да мине за сандвич или калцоне, е практичен съвет, който получаваме от кулинарния канал Tasty. И така се запасяваме с пакет тесто, моцарела, чедър и шунка и започваме едно апетитно кулинарно творчество.

Първо премесваме тестото и го разточваме на тънка кора. Нея намазваме с разбито масло на стайна температура с чесън и магданоз. Отгоре редим рендосана моцарела, рендосано сирене чедър и слайсове шунка. После следва по-техничарската част - с нож за пица или остър неназъбен кухненски нож се разрязва тестото така, че да стане на порциони. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Единичните порцийки се захлупват една върху друга, а после се обръщат странично и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Всичко ще ви стане ясно щом видите клипа. Редовете от тесто, сирене и колбас приличат на цял хляб, който се пече за 30-40 минути на умерена фурна. А после може да нахрани семейството, като го зарадва с питателна закуска или пък идеалното тестено основно, което нито е пица, нито е сандвич, а и далеч не може да се нарече просто хляб.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта