Регистрация

Пиле Терияки

Пиле Терияки
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4462

Вкусни пилешки шишчета по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  500 г пилешки гърди, нарязани на парчета с големина на хапки
  • 1 сладка чушка, нарязана на кубчета
  • 1 глава червен лук, нарязан на парчета
  • 1/2 консерва бейби царевица, нарязана на парчета от по 3 см
  • 2 с.л. саке
  • 1 с.л. олио

За соса "Терияки":

  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. мирин
  • 4 с.л. саке
  • 1/2 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилето в саке за около 30 мин.

2. Смесете соса.

3. На бамбукови шишове наредете парче пиле и зеленчук.

4. Загрейте олиото, изпържете шишовете за около 3 мин. и обърнете, пържете по 3 мин. от всяка страна.

5. Прибавете соса и пържете още няколко минути, докато течността намалее и покрие изцяло пилето и зеленчиците.

6. Поднесете с ориз и зеленчукова гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта