Регистрация

Пиле с кафяв ориз и бяло вино

Пиле с кафяв ориз и бяло вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 10440

Пилешко с броколи и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. суров кафяв ориз
  • 3 ч.ч. вода
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 4 бр. пилешки бутчета (само горната част без кокала)
  • 2 с.л. зехтин
  • 5 скилидки чесън, нарязани на едро
  • 1 гл. кромид лук, нарязана
  • сокът и кората на половин лимон
  • ¼ ч.ч. бяло вино (по желание)
  • 1 ч. нарязани броколи
  • 1 червена люта чушка
  • 20 цели зелени маслини
  • ¼ ч.ч. сусамово семе
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • ½ ч.ч. хлебни трохи

Начин на приготвяне:

1. Натрошете кубчетата пилешки бульон в тенджера с вода. Добавете кафявия ориз, покрийте съда и варете на слаб огън за 30 мин., докато оризът поеме цялата вода.

2. Докато оризът се вари, запържете пилешките бутчета в зехтин на силен огън, докато покафенеят. Оставете ги настрана.

3. Запържете лука със зехтин на умерен огън, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и гъбите и пържете, докато започнат да ухаят приятно.

4. Добавете лимоновия сок, лимоновата кора и бялото вино.

5. Добавете пилешките бутчета и ги покрийте хубаво с течността.

6. Добавете броколите и лютата чушка и гответе, докато броколите придобият ярко зелен цвят.

7. Добавете маслините и разбъркайте.

8. Добавете сместа с кафявия ориз и разбъркайте добре.

9. Разпределете оризовата смес на равен слой върху дъното на тигана.

10. Поръсете с настъргания кашкавал, сусамовото семе и трохите хляб.

11. Печете, докато кашкавалът се разтопи и трохите придобият златистокафяв цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта