Регистрация

Пиле с бадеми и ябълково-лучен сос

Пиле с бадеми и ябълково-лучен сос
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 2705

Панирани пилешки гърди с ябълки и боровинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 350 г сурови бадеми
  • 3 с. л. кафява захар
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. сладък червен пипер
  • 2 ч. л. сол
  • 2 яйца
  • 1 голяма глава лук
  • 2 глави лук шалот
  • 1 зелена ябълка
  • 1  червена ябълка
  • 500 мл пилешки бульон
  • 250 мл. ябълков сайдер или гъст ябълков сок
  • 230 мл. бяло вино
  • 2-3 с. л. брашно
  • шепа сушени боровинки (може и стафиди)

Начин на приготвяне:

На пилешкото месо:

1. Пасирайте бадемите в блендер или с пасатор докато станат на трохи.

2. Прехвърлете ги в купа и ги смесете със захарта, лютия и сладкия червен пипер, черния пипер и солта.

3. Потопете пилешките хапки в яйцето и го оваляйте от всички страни в бадемовата смес.

4. Изпържете оваляните пилешки хапки в олио до златисто, наредете ги в чиния и ги покрийте, за да останат топли.

На соса:

1. Нарежете ситно лука, шалота и обелените ябълки.

2. Загрейте зехтина в тиган и сложете в него лука, шалота, ябълките и брашното.

3. Запържете докато ябълките поомекнат и лука е почти готов – около 6-8 минути.

4. Прибавете виното, пилешкия бульон, ябълковия сайдер и боровинките.

5. Кипнете, намалете котлона и оставете соса да покъкри 20-30 минути.

6. Когато сосът е готов, залейте с него пилешките хапки, за да се овкусят и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта