Регистрация

Пиле паприкаш с паста

Пиле паприкаш с паста
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4483

Пилешка гоздба с много зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко месо, нарязано на парчета
  • 2 с.л. растително олио
  • 2 големи червени чушки камби, без семки и без дръжки, нарязани на ленти
  • 1 голяма жълта чушка камба, без семки и без дръжка, нарязана на ленти
  • 1 голяма оранжева чушка камба, без семки и без дръжка, нарязана на ленти
  • 1 глава лук, нарязана на тънки филии
  • 4 с.л. сладък червен пипер
  • 2 ч.л. лют червен пипер
  • сол и черен пипер
  • ½ ч.л. майорана
  • 2 с.л. брашно
  • ¾ ч.ч бяло вино
  • 2 консерви домати, нарязани на кубчета
  • 2/3 ч.ч. заквасена сметана
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 150°С.

2. Овкусете нарязаните парчета пиле със сол, черен пипер и лют червен пипер.

3. Загрейте растителното масло в голяма, дълбока тенджера, докато започне да къкри.

4. Поставете парче пилешко с кожата надолу и пържете около 5 минути.

5. Обърнете пилешкото, като използвате щипци, и оставете на огъня за още 5 минути. След това свалете от огъня и поставете в чиния.

6. Повторете процедурата с останалите парчета пилешко месо. Не слагайте прекалено много парчета едновременно.

7. Използвайте мазнината, отделена от пилето, и запържете в нея лука за около 7 минути.

8. Добавете всичките нарязани чушки камби и пържете около 5 минути.

9. Смесете сладкия червен пипер, майораната и брашното, след това изсипете в тенджерата, разбъркайте и гответе за минута.

10. Добавете виното, за да деглазирате залепналите по дъното на тенджерата остатъци, като остъргвате дъното с дървена лъжица. След това добавете нарязаните домати.

11. Парчетата пилешко месо вече трябва да са изстинали и готови за по нататъшна обработка. Отстранете кожата и върнете месото в съда. Уверете се, че е почти напълно потопено в течността.

12.Поставете тенджерата във фурната и гответе за около половин час.

13. Отстранете от огъня и разбъркайте сметаната с част от горещата течност, за да изравните температурите им. След това излейте сметаната в тенджерата и разбъркайте.

14. Сервирайте върху ориз или паста. Гарнирайте с магданоз.

 

Източник: opensourcefod.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта