Регистрация

Пилешко с тиквички, лук и сметана

Пилешко с тиквички, лук и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3448

Пилешки хапки в сметанов сос с лук и тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г пилешко филе (гърди)
  • 2 глави лук
  • 500 г тиквички
  • 250 мл заквасена сметана (2 малки купчики)
  • 100 мл вода или бульон
  • сол и пипер
  • олио
  • риган или мащерка
  • пресен копър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото на хапки, поръсете със сол и пипер и покапете със зехтин или олио.

2. Сгорещете 1-2 с.л. олио в тиган и запържете пилешкото колкото да се запечата, да стане бяло и да пусне водата си. След това го извадете в чиния.

2. Лука наситнете, тиквичките също нарежете на кубчета.

3. Добавете малко мазнина в тигана от готвенето на пилешкото. Ако има вода от месото, махнете я. Запържете лука до златисто, добавете тиквичките и гответе още няколко минути на умерена температура при непрестанно бъркане.

4. Върнете пилешките мръвки в тигана, добавете сметаната, сол и пипер и налейте бульон или вода. Разбъркайте и захлупете с капак. Оставете да се готви 20-25 минути на умерена температура.

5. При сервиране поръсете с наситнен пресен копър. Идеалната гарнитура е от варени картофи - картофено пюре или картофена салата, която можете да приготвите докато ястието е на котлона.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта