Регистрация

Пилешко гювече с топено сирене и сметанов сос



Пилешко гювече с топено сирене и сметанов сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2881

Гювечета с пилешко и топено сирене в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да си сготвим пиле със сметана и топено сирене в една идея по-български вариант предлага Иван Звездев като показва как апетитното френско ястие може да къкри в народни земни гювечета, за да се получи идеална семейна вечеря. С правилните подправки за финални щрихи манджата си става един път.

Първо пилешкото филе се реже на хапки и се овкусява със суха марината като се поръсва със сол и пипер, обтрива се и се покапва с мазнинка. После се сгорещява олио в тиган, подсолява се и в него се готвят мръвките. След като се запечатат, температурата се намалява и къкрят още 8 минути при периодично разбъркване. Следва да се овкусят с къри или друга подправка по желание и да се разпределят в 4 пръслени гювечета.

В същия тиган се налива сметаната и се подгрява. Върху месото се редят парчета топено сирене, после се залива със сметаната, подправя се деликатно с босилек, слага се още топено сирене и най-отгоре се поръсва с галета, за да хване апетитна коричка. Слагат се капаците и се пече в студена фурна на 180 градуса за 30 минути. А при сервиране - филийка хляб няма да е излишна за апетитния сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта