Регистрация

Пилешки крилца на барбекю

Пилешки крилца на барбекю
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 5195

Пикантни пилешки крилца със сос Уорчестър и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 пилешки крилца
  • 8 супени лъжици кетчуп (половин чаша)
  • 2 с. л. кафява захар
  • 1 с. л. горчица с цели зърна синап
  • 2 с. л. сос Уорчестър
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 с. л. растително масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • други подправки (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Направете по няколко дълбоки разреза във всяко пилешко крилце с ножа, за да поеме хубаво месото от соса.

2. В дълбока купа смесете кетчупа, захарта, горчицата, соса Уорчестър, пресования чесън, олиото, солта и пипера.

3. Натопете всяко крилце в соса и го оваляйте да се овкуси възможно най-добре. Сложете овкусените крилца/ бутчета в запечатващо се найлоново пликче. Останалия сос изсипете също в пликчето. Затворете плика добре и го сложете в хладилника за няколко часа.

4. Когато сте готови да преминете към печенето, загрейте фурната на 220 С (поне 30 минути преди печенето).

5. Когато включвате фурната, извадете пилешкото месо от хладилника, за да не е съвсем студено когато го слагате да се пече.

6. Наредете пилешките крилца/ бутчета върху парче фолио и ги изпечете върху решетката или в тавичка за 30-40 минути.

7. Когато крилцата/ бутчетата са готови, извадете ги от фурната и ги наръсете с любимите си подправки (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта