Регистрация

Пилешки дробчета по марокански

Пилешки дробчета по марокански
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1100

Пържени дробчета с маслини и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пилешки дробчета
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 80 г масло
  • 100 г зелени маслини без костилка
  • 100 г черни маслини без костилка
  • 100 г орехи
  • 7-8 скилидки чесън
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • пресен кориандър за поднасяне (можете да замените с магданоз)
  • сусам за поръсване по желание

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете в голям тиган растителната мазнина и запържете в нея чесъна.

2. Добавете маслото и когато се втечни добавете и дробчетата. Гответе като разбърквате, за да се запечатат от всички страни.

3. Добавете разполовените по ширина маслини и нарязаните на едро орехи. Овкусете със сол и пипер и лют пипер по желание. Намалете огъня, захлупете под капак и гответе 5-7 минути.

4. Поднесете с наситнен пресен кориандър и поръска от сусам по желание.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта