Регистрация

Пилешки бутчета във винен сос с канела

Пилешки бутчета във винен сос с канела
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1734

Грузинско Гурули - пилешко с лук във винен сос с азиатски подправки, чесън и пикантна нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 30 г масло
  • 4 цели пилешки бутчета (около 1 кг общо)
  • 400 г лук
  • 1 ч.л. канела
  • 6 карамфилчета
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кимион
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 люто чушле
  • 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил или 1,5 ч.л. джинджифил на прах
  • 250 мл червено вино
  • 120 г орехи
  • листата на връзка магданоз
  • зърна нар по желание за украса

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, а бутчетата разделете на горна и долна част. Орехите смелете в чопър, но не наситнявайте до брашно.

2. Сгорещете маслото в голям тиган с незалепващо покритие и капак на умерен огън. Сложете бутчетата с кожата нагоре, гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути.

3. Обърнете отново и поръсете нарязания лук. Сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се задушава 5 минути.

4. Поръсете с канелата, пуснете карамфилчетата и добавете сол, кимион, намачкания чесън, джинджифила - рендосан на ситно или подправка на прах и нарязаното на тънки шайби люто чушле. Разбъркайте.

5. Залейте с виното, поръсете ядките, размешайте отново и намалете огъня на слаб. Щом ястието закъкри, сложете капак и оставете да се готви 20-25 минути.

6. Готовата яхния поръсете с наситнени листа магданоз и по желание семена нар за цвят. Поднесете топла със соса от готвенето и по желание картофено пюре, ориз или хляб за топкане на соса.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта