Регистрация

Печен шаран с картофи и масло



Печен шаран с картофи и масло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1637

Шаран с масло под тестена коричка с цедено кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Нетрадиционна рецепта за никулденски шаран показва кулинарната влогърка Диди, като готви рибата с един от доскоро считаните за невъзможни за комбиниране с морски дарове продукти, а именно кисело мляко. Странната рецепта за шаран обаче очарова с крайния резултат, който е задушена, вкусна и сочна печена риба, сготвена много бързо, с малко продукти и възхитителни визия и вкус. Ето как го прави, а вие си помислете дали не искате да разнообразите традиционния си начин за пълнене на шаран с нещо малко по-екстравагантно.

Рибата се почиства добре, измива и подсушава. След това се обтрива вътрешно и външно със суха смес от брашно, сол, червен и черен пипер и се поставя в голяма тавичка за печене. В коремчето се вкарва масло. Отгоре се намазва плътно с цедено кисело мляко, което има за цел да запечата шарана като фолио и да го остави да се готви на собствената си пара и в собствен сос. Месото му става крехко и се запазва сочно.

Встрани от рибата се слагат нарязани картофи. Можете да ги направите в каквито искате формички, но не ги режете прекалено на ситно, защото може да прегорят докато се изпече рибокът. Картофите се овкусяват със сол, пипер и малко риган, като можете да сложите и други подправки по ваше желание. Сух чесън се връзва доста добре. Не забравяйте маслото отгоре. После ястието влиза да се пече на 180 градуса за малко повече от час. Сигурен ориентир за готовността му е готовността на картофите. След това вадите и вече имате празнична вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта