Регистрация

Печен агнешки бут с чесън, хрян и джинджифил

Печен агнешки бут с чесън, хрян и джинджифил
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 3753

Печено агнешко с марината от кисело мляко и букет от ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут около 3 кг (можете да опитате с плешка, ребра или друга част на агънцето по избор)
  • 2 ч.ч. кисело мляко от 1,5% масленост
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 3-5 скилидки чесън
  • 1 с.л. мащерка
  • джинджифил на вкус (около 1 с.л.)
  • 2 ч.л. сол
  • 1,5 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. кимион
  • 0,5 ч.л. горчица на прах или хрян
  • малко канела
  • 100 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Старателно почистете бутчето от остатъчни косми, мазнини и жили и с остър нож го надупчете на места.

2. Смесете киселото мляко и лимоновия сок, изсипете върху бутчето и оставете да се маринова за минимум 10 часа в хладилник.

3. Отцедете маринатата от бутчето.

4. В хаванче намачкайте чесъна и го смесете с джинджифила, горчицата (хряна), кимиона, кориандъра, мащерката, канелата и солта.

5. Пуснете фурната да се загрява на 200 градуса. Намажете обилно бутчето със сместа и втривайте хубаво.

6. Сипете 1 пръст вода на дъното на тава, сложете бутчето вътре и завийте добре с метално фолио.

7. Печете за минимум 1:30 часа, като в последните 10 минути от термичната обработка махнете фолиото, за да хване коричка. Сложете отгоре и парчета кашкавал.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта