Регистрация

Печено шаранче с домати и ориз

Печено шаранче с домати и ориз
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1118

Пълнена шаран с ориз и домати, запечен във фолио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шаран около 1 кг
  • сол и пипер
  • 1 глава лук
  • 100 г ориз
  • 1 малък морков
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 домата
  • магданоз
  • риган

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, моркова нарежете на дребни кубчета, а ориза измийте в цедка под течаща вода.

2. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука и моркова и добавете ориза. Гответе до прозрачност.

3. Овкусете със сол и пипер и залейте с 200 мл вода. Оставете да покъкри до редуциране.

4. През това време обелете доматите. Изстискайте течната и по-месеста част в тигана с ориза, а останалото нарежете на кубчета.

5. Рибата обтрийте вътрешно и външно със сол и риган.

6. Напълнете с плънката, остатъка от ориза, ако има такъв, сложете върху голям лист алуминиево фолио. Набутайте в корема и част от доматените парчета, а останалите подредете върху ориза на фолиото. Отгоре поставете рибата и покапете със зехтин. Завийте добре във фолиото и поставете вързопчето в тава.

7. Печете на 200 градуса за 40-50 минути. Последните 10 минути можете да разгърнете, за да се запече. Тогава намалете фурната на 180 градуса.

8. Сервирайте с пресни зеленчуци и украса от магданозени листа.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта