Печени шаранчета с картофи и домати
Пълнен шаран с лук и зеле, печен на фурна със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 шаранчета от по килограм всяко
- 400 г зеле
- 6 с.л. олио
- 500 г картофи
- 500 г домати (по-малки или чери доматчета)
- 2 глави лук
- сол, пипер и мащерка на вкус
- лимони и свежа залата за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и зелето и ги запържете в сгорещеното олио. Подправете на вкус.
2. Рибата почистете добре отвътре и отвън и направете по нялко напречни разреза и от двете страни.
3. Обтрийте хубаво рибата с подправките.
4. Напълнете рибата със запръжката и по желание зашийте коремчето.
5. Картофите обелете и нарежете на кубчета, доматите измийте и разполовете.
6. Изсипете картофите в голяма тава за печене, а върху тях положете рибите. Отгоре наредете доматите.
7. Увийте в алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 50 минути. След това махнете фолиото и допечете на 180 градуса за 10 минути.
8. Сервирайте с прясна салата, добре охладено бяло вино и резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ