Регистрация

Печени свински ребра във фолио



Печени свински ребра във фолио
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5792

Глазирани свински ребърца с домашен барбекю сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.01.2018

Печени свински ребърца на фурна готвят Лора и Стоян, за да зарадват любителите на мръвката и онези чревоугодници, които с удоволствие биха я комбинирали с чаша хубаво червено вино. Тази рецепта е подходяща за Коледната трапеза или пък просто за деня, в който сте решили да нахраните семейството с вълчи мръвки, без да броите калорийте. Получава се вкусно крехко шарено месо с кокал, в което се редуват мазнички и червеникави каренца, а отгоре полягва сладникава коричка от доматено пюре с лук и подправки, деликатно запечена, за да се задържи върху ястието.

За начало трябва да фиксираме или запечатаме месото. Правим го като обтриваме ребрата със сол, пипер и зехтин и ги запичаме за 2-3 минути от страна върху силно сгорещена плоча. После ги прехвърляме в тава, увиваме във флио и ги забравяме във фурната за 2 часа на 180 градуса. През това време можем да си направим соса.

За него в пасатор пюрираме лук и чесън. Прехвърляме в касерола, добавяме масло и готвим. Щом лучената част се задуши, наливаме фреш от портокал, добавяме доматен концентрат и започваме дългото подправяне - светъл соев сос, оцет, сос Уорчестър, лют пипер, захар, сол и пипер и пушен пипер. Смесваме всичко и оставяме да покъкри до сгъстяване.

Изпечените ребра се режат на парчета, редят се на решетка и се мажат с чат от доматената салца. Запичат се за 5 минути на 200 градуса и се сервират с останалия домаен сос встрани.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта