Регистрация

Печени мекици със спанак и сирене

Печени мекици със спанак и сирене
Трудно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 1429

Гюзлеме със зеленчуци и сирене или пълнени мекици със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 300 мл вода

За плънката:

  • 70 г пресен лук
  • 70 г спанак
  • 70 г магданоз или кориандър (задължително пресен)
  • 70 г листни зеленчуци от вид по избор
  • 20 г листа мента (прясна)
  • 30 г листенца копър (пресен)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер - млян
  • 500 г бяло сирене
  • масло за намазване след изпичане

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа. Можете да работите и с машина за месене, за да си спестите цапането. Добавете солта и водата и месете докато се получи твърдо нелепнещо тесто. Увийте го в найлонов плик и оставете да почива за 20 минути.

2. През това време измийте и наситнете всички зеленини, билки и подправки за плънката. Добавете пипер, сол при нужда и натрошете на ситно сиренето. Разбъркайте.

3. Тестото премесете върху набрашнен плот и разделете на 6 топки.

4. Всяка топка разточете на много тънка кора. Трябва да се получи с диаметър около 25 см. и да е почти прозрачна.

5. Слагайте в едната част от плънката богато количество и захлупвайте на мида. Прещипете добре краищата.

6. Печете на сух тиган с незалепващо покритие или плоча, сгорещена на умерен огън за по 2 минути от страна. Веднага след изваждане мажете щедро с разтопено масло.

7. Поднесете по желание с чеснов или друг сос за потапяне.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта