Регистрация

Печени агнешки ребра с ароматна глазура

Печени агнешки ребра с ароматна глазура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1385

Пикантни агнешки ребра на фурна с паста от кетчуп и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг агнешки ребра с месо по тях
  • 1 с.л. синапено семе
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. сол
  • 6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1-2 с.л. лют сос
  • 2 с.л. соев сос
  • 5 с.л. кетчуп
  • 2,5 с.л. оцет
  • 3-4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Синапеното семе счукайте в хаванче и прехвърлете в купичка.

2. Намачкайте чесъна и го прибавете към синапа.

3. Отгоре поръсете всички сухи подправки, след това залейте с всички мокри подправки без зехтина. Бъркайте упорито докато се образува каша.

4. Прибавете и зехтина и разбъркайте финално. Можете да добавите още подправки, които харесвате - пушен пипер, джинджифил или канела. Но този микс би трябвало да е идеален.

5. Вземете ребрата и почистете ципата отвътре. Ако са цяло парче, разделете на 2 по-малки пачета ребра, за да е сигурно, че ще влязат във фурната.

6. Обтрийте двустранно ребрата с получената каша от подправки и поставете всяко парче в отделен лист алуминиево фолио с месото надолу. Извивката на ребрата трябва да върви нагоре. Отгоре сложете втори лист фолио и прещипете краищата с тези на първия. Поставете в тава. Приберете в хладилника да се маринова за 2 часа.

7. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 2 часа.

8. Извадете тавата и махнете горното фолио. Намажете отгоре с останалата кашичка. Допечете за 20-30 минути на същата температура, задължително без вентилатор.

9. Сервирайте по желание с прецедения сос от печенето, в който можете да добавите 30 г студено масло докато е топъл и да разбъркате.

 

Източник: YouTube/Aashpazi.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта