Печена ципура на скара по индонезийски
Екзотична риба на скара с люта марината.
Бон Апети
Излъчен на 19.06.2017
Много нестандартна и щура рецепта за риба, която е интересна дори и само да се види, показват Лора и Стоян, като се пренасят в мислите си на о. Бали, където две ципури се превръщат в пикантно местно основно. Едва ли мнозина биха си направили тази печена риба, но си заслужава да използвате рецептата за вдъхновение.
Първо се прави марината под формата на паста, като имаме идея, че половината от нея ще бъде заделена, за да се използва като основа на сос за поднасяне. И тук в купата на пасатора трябва да вкараме доста нестандартни продукти. Заедно се пъхват люти чушлета, шалот, джинджифил, чесън, ядки макадамия, лимонова трева, аншоа и тамаринд, за да образуват огнена ароматна смес. След редуциране на половината от нея, я намазваме върху филета ципура, а после рибата се пече на скара, барбекю или грил.
Поднася се с останалата паста от лютата смес и сварен бял ориз. Екзотично, люто и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ