Регистрация

Печена риба с майонеза и чеснови спагети

Печена риба с майонеза и чеснови спагети
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 4014

Печена риба с майонеза и чеснови спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За рибата:

  • 1 филе бяла риба
  • 2 с. л. майонеза (за предпочитане японска)
  • 1 с. л. френска горчица
  • оризов оцет
  • фурикаке (японска подправка с вкус на сушени водорасли) или шепа сушени водорасли
  • сол
  • пипер

За спагетите:

  • шепа китайски спагети с яйце
  • 3 скилидки счукан чесън
  • 1 с. л. масло
  • рибен сос
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

На рибата:

1. Загрейте предварително фурната на 220ºС. Постелете лист пергаментова хартия в тавичка за печене. Сложете рибата от едната страна на хартията.

2. Смесете майонеза, горчица и малко оризов оцет в купа. Намажете равномерно върху рибата. Поръсете леко с фурикаке. Добавете няколко щипки сол и пипер.

3. Завийте рибата с другата част на хартията. Сложете във фурна за 10-14 мин. Готова е когато при пробиване с вилица се отделя на парченца.

На спагетите:

1. Сварете китайските спагети с яйце според упътването на опаковката. В незалепващ тиган разтопете маслото на средно силен огън. Сложете чесъна и оставете да се запържи няколко секунди. Прибавете спагетите и покрийте равномерно със сместа с чесън и масло. Изсипете белтък и продължете да бъркате спагетите докато се сварят. След това добавете рибения сос и разбъркайте още веднъж.

2. Сервирайте спагетите и рибата веднага. Поднесете с изстудено саке.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта