Регистрация

Печена патица с мед и портокали

Печена патица с мед и портокали
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1884

Медена патица с цитруси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е приложима и за пиле, но времето за печене е доста по-малко. Правилото е по 30 минути печене за всеки килограм месо.

Необходими продукти:

  • 1 патица (около 2 кг)
  • 2 портокала
  • сол и пипер
  • 6 скилидки чесън
  • 300 г мед
  • 100 г масло

Начин на приготвяне:

1. Намачкайте три скилидки чесън със сол.

2. Смесете получената чеснова паста с много сол и пипер и обтрийте патицата вътрешно и външно.

3. Почистете единия порокал, нарежете на парченца и приберете в корема на птицата. Ако желаете, можете да замените цитруса със запръжка от ориз, лук и подправки. Фиксирайте дупката на корема с клечки за зъби.

4. В касерола изсипете меда, маслото, сока на другия портокал, останалия чесън (отново намачкан), сол и пипер. Подгрейе и оставете да закъкри на бавен огън докато всичко се смеси заедно.

5. Обтрийте с 1/3 от получения сос птицата. Сложете 1 ч.ч. вода в тенджера и поставете патицата отгоре с корема надолу.

6. Печете на 190 градуса за 1:30 часа. На няколко пъти намажете с медената смес.

7. Когато времето изтече, намажете финално, увийте с алуминиево фолио и оставете да се досготви на 180 градуса за още час.

8. Сервирайте с пресни зеленчуци и резени лимон.

* Ако не искате да повторите грешката от снимката с изгорелите кокалчета на бутчетата, ги увийте с алуминиево фолио.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта