Регистрация

Патица с плодова плънка

Патица с плодова плънка
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1941

Пълнена патица с плодове и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ябълка
  • 1 портокал
  • 50 г стафиди
  • 100 г сушени сини сливи (може да използвате и пресни)
  • 50-100 г ядки (орехи, бадеми, лешници или кашу)
  • 2-3 скилидки чесън
  • китка магданоз
  • сол, пипер и индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените плодове във вряла вода.

2. Намачкайте чесъна на паста, смесете със сол, пипер и индийско орехче и с получената паста обтрийте вътрешно и външно птицата.

3. Ябълката обелете, почистете и нарежете на кубчета. Портокала обелете и накъсайте на парченца. Смесете двата плода с ядките и добавете сушените плодове и наситнен магданоз.

4. С получената смес напълнете патицата и застопорете отвора на корема ѝ с клечки за зъби.

5. Полейте със зехтин и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2-2:30 часа.

6. Поднесете със заливка от отделилия се на дъното сос и част от плънката.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта