Регистрация

Патешко с портокали

Патешко с портокали
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5751

Пикантни патешки гърди с портокали и кресон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бр. патешки гърди
  • 2 сладки портокала
  • няколко стръка кресон
  • зехтин

За соса:

  • сокът на 2 лайма
  • 1 голямо червено чили, фино нарязано (по желание отстранете семената)
  • малка шепа листа мента, нарязани на жулиени
  • зехтин Еxtra virgin

Начин на приготвяне:

1. Сложете незалепващ тиган на умерено-силен огън и полейте с малко зехтин. Когато се сгорещи, добавете патешкото с кожата надолу.

2. Обърнете месото от другата страна, щом кожата стане хрупкава и пържете до желаната готовност (около 6-8 мин. откъм кожата и още 3-4 мин. от другата страна).

3. Оставете да престои леко покрито в чиния за 10 мин. и нарежете на тънки филийки.

4. Обелете портокалите и ги нарежете тънко, като махнете всички ципи.

5. Пригответе соса за потапяне като разбиете първите 3 от изброените необходими продукти, а след това добавите два пъти по-голямо количество зехтин от това на сока от лайм. Опитайте и доовкусете, ако е необходимо.

6. За поднасяне, сгънете парче портокал и го набодете на вилица. Увийте парче месо в кресон и също го набодете на вилицата.

7. Подредете вилиците в чиния около соса за потапяне, сложен в купа по средата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта