Регистрация

Патешки гърди с картофи и сос

Патешки гърди с картофи и сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2631

Печено патешко с картофи, розмарин и маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патешки гърди с кожа
  • 60 г масло
  • клонка розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 600 г картофи
  • 1 с.л. червено вино, коняк или ром

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре патешкото от мъхчета. Направете прорези по диагонал през кожата без да стигате до месото. Първо в едната посока, после в другата, за да се получат ромбове. Овкусете със сол и пипер.

2. Сложете картофите да се сварят с все ципата. Трябват ви полусварени - колкото да може да се обелят на ръка.

3. Чесъна обелете и нарежете на парченца. Сгорещете 30 г от маслото в тиган, добавете чесъна и розмарина и сложете патешките филета да се запечатат с кожата надолу. След 4 минути обърнете и гответе 4 минути и от другата страна.

4. Готовите картофи обелете и нарежете на хапки в малка тава. Овкусете със сол и пипер. Оторе сложете патешкото пак с кожата надолу.

5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20-30 минути в зависимост от желаната степен на изпичане. 62 градуса вътрешна температура на месото е идеалният мидиъм.

6. В тигана от запечатването на гърдите добвете алкохола и остържете остатъците. Прецедете в малка сосиера и добавете 30 г студено масло.

7. Готовата патица сервирайте с основа от картофи и масления сос за заливка или потапяне.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта