Регистрация

Паста пене с наденички в доматен крем-сос

Паста пене с наденички в доматен крем-сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4092

Паста с месо и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г паста пене ригате (или за две порции)
  • 2 наденички Johnsonville с Beddar Cheddar, или друг вид наденчки по избор, нарязани на филийки
  • 2 скилидки чесън, фино нарязан на филийки
  • 30 мл пълномаслена сметана
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 2 или 3 листа босилек
  • 3 с. л. зехтин
  • натрошен черен пипер на вкус

По желание:

  • настърган пармезан

Начин на приготвяне:

На пастата:

1. Кипнете вода в тенджера и добавете 2 ч.л. сол с малко зехтин. Сварете пастата ал денте (според упътването на опаковката) докато приготвяте соса.

На соса:

1. Загрейте зехтин в тиган с дебели стени и сотирайте наденичките и чесъна докато покафенеят леко, след което добавете сметаната и гответе още 5 мин. на слаб огън преди да добавите доматеното пюре.

На смесването:

1. Добавете 3 с.л. вода от пастата, отцедете я и прехвърлете в тигана, изключете огъня и разбъркайте хубаво.



Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта