Регистрация

Паниран чили карфиол

Паниран чили карфиол
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 6867

Лют пържен карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. карфиол, накъсан на цветчета
  • 3 ч.л. извара
  • 2 зелени чилита
  • 4-5 листа къри
  • нарязани лимон и кориандър за украса

За течното тесто:

  • 2 с.л. оризово брашно
  • червено чили на прах, за овкусяване
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за течното тесто на гъста паста. Сложете карфиола и го изпържете на маслена баня с тази панировка. Заделете.

2. Сгорещете олио в тиганче и леко сотирайте листата къри. Добавете зелените чилита и изварата.

3. Накрая сложете карфиола и разбъркайте хубаво. Украсете с резен лимон и наситнен кориандър и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта