Регистрация

Паниран стар хляб с шунка и кашкавал

Паниран стар хляб с шунка и кашкавал
Средно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 652

Пица от стар хляб или сандвич от стар хляб в сос от яйца и мляко с топинг от колбас, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта е подходяща за заксука или основно ястие, ако ви е останал стар хляб, кифлички, козунак или друго тестено изделие, което не си заслужава да изхвърляте. Можете да използвате корички от хляб, ако някой е хапнал сърцевината на насъщния. Приготвя се бързо, вкусно и засища добре.

Необходими продукти:

  • 3-4 филии стар хляб, козунак, багета, корички от хляб или други остатъци от тестено издели с тегло около 130-160 грама
  • 3 яйца
  • 250 мл мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. чубрица или друга билка по желание - мащерка, сминдух, риган, босилек
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. куркума по желание
  • 2 скилидки чесън
  • листа пресен копър
  • 2 с.л. олио
  • масло за намасляване на тигана

Топинг по желание:

  • 50-80 г колбас
  • 100 г кашкавал
  • чушки, чери домати
  • маслини
  • копър
  • пресен лук и др.

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете яйцата с млякото, олиото, наситнени листа копър, намачкан чесън, сол, пипер и подправка по избор. Разбъркайте до гладкост.

2. Намажете дъното и стените на тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см с масло. Вътре натрошете на комати хляба или избраното от вас тестено изделие. Парчетата трябва да са с размерите на голяма хапка.

3. Залейте с яйцата и сложете на умерен към слаб огън на котлона. С шпатула или бъркалка натискайте нежно хлебчетата, за да се напоят с яйчено-млечния сос. Щом ястието се сгорещи до закъкряне, сложете капак и оставете за 10 минути.

4. През това време си нарежете продуктите за топинга на желаните от вас парчета, а кашкавала рендосайте.

5. Обърнете нежно с помощта на чиния яйченицата в тигана и поръсете отгоре колбаса, кашкавала, зеленчуците, маслините, лука. Сложете отново капак и гответе още 8 минути.

6. Извадете в чиния и поръсете с листа копър. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Shcnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта