Регистрация

Панирано козе сирене с листни зеленчуци



Панирано козе сирене с листни зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1343

Печено козе сирене със сушени череши, рукола и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.04.2018

Пипкава луксозна салата за ценители правят Лора и Стоян, като създават вкусно предястие, комбинирало в себе си мариновано и панирано печено меко козе сирене, три вида листни зеленчуци, сушени плодове за сладост, филирани бадеми за елеганс и апетитен дресинг с оцет, горчица и студено пресован зехтин с билки. Ако искате да изпиете чаша качествено вино в компанията на вкусна и лека храна, това е вашата рецепта.

Сиренето тук изисква особено обгрижване. Нарязва се на шайби с дебелина около 2 см. и се залива със студено пресован зехтин в който са разбъркани наситнени мащерка и розмарин. След това отива в хладилника за една нощ. Така попива идеални аромати и става сочно. След това се смила хляб в блендер, сиренето се овалва в трохите и се прибира във фризера за 1 час. После се реди в тавичка и се запича на фурна.

Останалата част от салатата е по-лесна - листните зеленчуци - рукола, бейби спанак и зелена салата се измиват и подсушават. Дресингът се приготвя като се смесват бял вивнен оцет с горчица и част от ароматния зехтин от мариноването на сиренето. Посолява се. Зелените листенца се разпределят в индивидуални порции и се заливат с дресинга. Встраи се реди печеното сирене, а на финала се поръсва с филирани бадеми и сушени череши. Уникално предястие!

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта