Регистрация

Панирани рибни хапки на тиган

Панирани рибни хапки на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1259

Пържена риба с бирена панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг почистено рибно филе
  • сол и пипер
  • олио за пърженето
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. бира
  • щипка сода
  • 1 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на хапки и обтрийте със сол и пипер.

2. Разделете жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците разбийте със сол и пипер, добавете бирата, а след това и пресятото брашно. Добавете щипка сода и разбийте до хомогенност.

3. Белтъците превърнете в пяна с щипка сол. Добавете към жълтъците и разбъркайте внимателно.

4. Хващайте по парче риба, топвайте го в панировката докато по него се полепи дебел пласт и след това пържете в добре сгорещено олио на умерен огън. Щом стане златисто, вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.

5. Изпържените рибки поднесете с резени лимон за покапване и любимата си гарнитура - картофена или от пресни зеленчуци.

 

 

панирано рибно филе с хрупкава коричка

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта