Регистрация

Панирани пилешки гърди с корнфлейкс и белтъци



Панирани пилешки гърди с корнфлейкс и белтъци
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1548

Домашни пилешки филета в корнфлейкс, печени на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешки хапки в корнфлейкс е любимо мезенце, познато от заведенията, където се събираме с приятели. Но апетитната хрупотевица може да се сготви у дома и то без пържене. Така ястието е по-здравословно, а и можете да си го хапнете топличко на домашната трапеза със семейство или приятели.

Първо се прави маринатата като се смесват мед, горчица и соев сос. Пилешките гърди се режат на хапки и се овалват в маринатата. Оставят се да поседят около 3 часа, за да се овкусят добре. В съд се разбиват белтъци, в друг се изсипва брашно, а в трети - намачкан в плик корнфлейкс. Не го ситнете прекалено. С кухненски тънки щипки се взима парче месо, овалва се в брашно, после се топка в белтъчния сняг и за финал се овалва в галета. Хапките се редят в тава, застлана с хартия за печене.

Пълната тава се пъхва в предварително загрята фурна за 30-тина минути. Препоръчваме или печене на 200 градуса за 20 минути, или на 180 за половин час, за да не се пресуши мръвката. Най-добре жертвайте една хапка за теста. След това по желание сервирайте с майонеза с намачкан в нея чесън или друг любим сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта