Регистрация

Панирани кюфтета с варени яйца

Панирани кюфтета с варени яйца
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 909

Панирани хапки от кайма с варени яйца и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • сол и пипер
  • 3 глави лук
  • 5 яйца
  • олио
  • брашно
  • сол
  • галета

Начин на приготвяне:

* Тази рецепта е изключително странна, но това са най-страхотните кюфтета или яйца по Шотландски, ама не баш. В началото можете да се изненадате, но после ще разберете, че хрумката е много идейна.

1. Замесете каймата с една глава наситнен лук, сол и пипер. Приберете в хладилник.

2. Сварете 4 от яйцата и ги рендосайте.

3. Наситнете 2 глави лук и ги запържете до позлатяване в малко олио. Извадете върху домакинска хартия и с нея попийте излишната мазнина.

4. Разстелете каймата върху стреч фолио с дебелина около 1 см. Отгоре поръсете лука и яйцата и овкусете с малко сол и пипер. Завийте на салам и приберете във фризера за 2-3 часа. Трябва да замръзне, но да може да се реже.

5. Разбийте си яйце в чиния, подгответе се с две чинийки - в едната брашно за панирането, в другата - галета.

6. Режете напречни филийки с дебелина около 2-3 см. от каймяното руло. Овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета.

7. Пържете двустранно до златиста коричка в сгорещено олио на умерен огън. Вадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 6 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта