Регистрация

Панирани кюфтета от сирене

Панирани кюфтета от сирене
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1110

Пържени хапки от яйце и сирене с коричка от галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 400 г бяло сирене
  • 50 г масло
  • 100 г крем сирене
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън или 4 скилидки чесън
  • 50-80 г орехи
  • 1/2 връзка копър
  • брашно
  • галета
  • олио за пържене на маслена баня
  • майонеза или чеснов сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето в купа. Натрошете отгоре сиренето и с вилица намачкайте докато стане сравнително гладка смес.

2. Добавете рендосания кашкавал и крем сиренето.

3. Разтопете маслото на водна баня и залейте сместа.

4. Добавете наситненияте лук и копър и натрошените на ситно орехови ядки. Ако работите със скилидки чесън, намачкайте ги с преса. Разбъркайте добре сместа и я приберете в хладилник за 1 час.

5. Пригответе си: в една купичка брашно, в друга - галета, в трета - разбито яйце, а чиния застелете с домакинска хартия за вадене.

6. Сгорещете олиото в касерола.

7. С ръце гребвайте от сместа със сирената, оформяйте топка, овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала - в галета. Ако сместа още е много течна, приберете във фризера за 15-20 минути. Пържете до получаването на хрупкава коричка. Ако кората започне да потъмнява прекалено бързо, намалете огъня.

8. Поднесете готовите топчета със сос по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта