Регистрация

Панирани карфиолени топки

Панирани карфиолени топки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4662

Хапки с карфиол и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •  1 глава пресен карфиол
  •  3 филии хляб
  •  мляко
  •  яйца
  •  ситни хлебни трохи
  •  сол
  •  черен пипер
  •  чеснов прах
  •  пресен магданоз, ситно нарязан
  •  2 с.л. пармезан, прясно настърган
  •  олио за дълбоко пържене

Начин на приготвяне:

1. Измийте карфиола и го нарежете на малки парченца.

2. Кипнете 500 мл вода на висок градус и сложете вътре карфиола. Покрийте и оставете да се готви за около 10 минути, докато омекне. Поставете филиите хляб в дълбок съд и залейте с млякото така, че да са напълно покрити. Оставете настрани.

3. Отцедете карфиола от водата и оставете да изстине около 10 минути, докато е достатъчно хладен да се пипа с ръка. Намачкайте карфиола с вилица, после изстискайте с ръка млякото от резените хляб и ги нарежете върху карфиола, като ги омесвате заедно с ръка. Направете кладенче в средата, добавете яйцето, солта и черния пипер, магданоза, чесновия прах (на вкус) и сиренето пармезан. Ако сместа е все още прекалено водниста, натрошете още хлебни трохи вътре, добавяйки ги постепенно със супена лъжица.

4. Сложете на дъното на чиния допълнителни ситни трохи хляб. Оформете малки топки от сместа с карфиола, овъргаляйте ги добре в хлебните трохи и изпържете в много горещо олио, докато леко покафенеят и станат хрупкави.

5. Сервирайте ги топли!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта